+6 07-555 7583 pmu@utm.my
Select Page

Pelajar UTM Kuala Lumpur tetap mengadakan aktiviti berbentuk permainan secara dalam talian, ceramah kerohanian dan sukan secara dalam talian

Berikutan Perintah Kawalan Pergerakan 3.0 (PKP 3.0) yang telah berlangsung sejak 12 Mei 2021 lalu, pelajar-pelajar pelajar Universiti Teknologi Malaysia Kuala Lumpur (UTMKL) yang berada di kediaman masing-masing dan sebahagian lagi yang tinggal di Kolej Siswa Jaya telah merangka pelbagai aktiviti secara dalam talian.

Sebanyak 7 program melibatkan persatuan akademik, manakala 11 program persatuan bukan akademik.

Program-program tersebut telah diiklankan secara dalam talian menerusi whatsapp, instagram dan telegram.

Jumlah program sepanjang bulan Mei 2021 hingga Jun 2021 ialah 18 program secara dalam talian untuk para pelajar di UTM Kuala Lumpur.

Program secara dalam talian dapat bukan sahaja dapat membantu pelajar menambah ilmu tetapi berkongsi pengalaman bersama sama sepanjang pengajian yang diadakan secara dalam talian sejak tahun 2020 lalu.

Aktiviti tersebut turut dijalankan pada masa yang sesuai bagi pelajar pelajar untuk beriadah, seperti hujung minggu atau pada waktu malam dan waktu cuti semester.

Ini diambil kira supaya tidak mengganggu waktu pembelajaran pelajar.

Aktiviti secara dalam talian yang diadakan sepanjang MCO 3.0 dapat memupuk semangat kebersamaan pelajar UTM Kuala Lumpur walaupun tidak berada di kampus sepenuhnya.

Aktiviti dalam talian diadakan secara santai bersama sama pelajar.

Pihak Pejabat Hal Ehwal Pelajar menggalakan aktiviti secara dalam talian bagi mewujudkan keberkesanan komunikasi diantara pelajar, di samping membantu mengurangkan tekanan pelajar semasa menjalani pembelajaran secara dalam talian.

instagram #heputmkl

Research Ecosystem
Universiti Teknologi Malaysia UTM Nexus - Research & Innovation

Office of Deputy Vice Chancellor (Research & Innovation)

DVCRI Profile Johor Bahru Office Kuala Lumpur Office

Higher Institution Centre of Excellence (HI-COE)

Advance Membrane Technology Research Centre - AMTEC Institute of Noise & Vibration - INV Wireless Communication Centre - WCC

Research Institute

Centre of Excellence (COE)

Institute of High Voltage & High Current - IVAT UTM-MPRC Institue for Oil & Gas - IFOG Centre for Artificial Intelligence & Robotics - CAIRO Centre for Engineering Education - CEE Centre for Advanced Composite Materials - CACM Innovation Centre in Agritechnology for Advanced Bioprocessing - ICA Institute of Bioproduct Development - IBD

Service Entity

Research Management Centre - RMC Penerbit UTM Press Centre for Community & Industry Network - CCIN Innovation & Commercialisation Centre - ICC University Laboratory Management Centre - PPMU Institut Sultan Iskandar - UTM-ISI

Get the latest news & events

Customer Satisfaction Index